Patoloji Dernekleri Federasyonu

 Beni Hatırla | Şifremi Unuttum

TTB'ye Destek


PATOLOJİ DERNEKLERİ FEDERASYONU, TÜRK TABİPLERİ BİRLİĞİ’NİN YANINDADIR

        

 

     Hipokrat, İbn Sina, İbn Rüşd ve Virchow’dan bu yana iyi hekimlik değerleri için uğraşan hekimler,  2017 Dünya Tabipler Birliği Genel Kurulunda “Hastamın sağlığı ve iyiliği önceliğimdir” diyerek, bir kez daha ne için var olduğunu vurgulamıştır. Sağlık çalışanları, pandemi döneminde de tüm dünyada benzer bir tablo sergilemeye çalışmış, ancak maalesef ülkemizde ilk vakanın bildirildiği tarih olan 11 mart 2020 tarihinden bu yana çok sayıda hekim ve sağlık çalışanı hayatını kaybetmiştir.

      Bu süreçte, hekimlerin meslek örgütü Türk Tabipleri Birliği(TTB), pandemi ile mücadelede, bilimsel temele dayanan, halkı bilgilendirmeye, yetkilileri uyarmaya ve onlara yardımcı olmaya çalışan, çözüm odaklı bir tutum sergilemiştir. TTB özellikle de bu olağanüstü koşullarda mücadele etmelerine rağmen şiddete uğramaya devam eden ya da bu mücadele sırasında hayatını kaybeden sağlık çalışanları için destek vermeye, siyah kurdela ile onları anmak ve mücadelede aksayan yönleri halka ve yetkililere anlatma görevlerini yerine getirmeye çalışmıştır.     

     Patoloji Dernekleri Federasyonu(PDF) olarak, bilimin ışığında çözüm arayan, her zaman insanların sağlığı ve iyiliği için uğraşan, hekimler ve tüm sağlık çalışanlarının haklarının korunması için çaba harcayan TTB’nin yanında olduğumuzu, tüm halkımıza duyurur, pandemi sürecinde tüm sağlık çalışanlarına omuz veren halkımıza saygılarımızı sunarız.


 

 

PATOLOJİ DERNEKLERİ FEDERASYONU
YÖNETİM KURULU

« Geri

İzinsiz kopyalama yapılmaz, her hakkı saklıdır. Copyright © 2024, Patoloji Dernekleri Federasyonu