Patoloji Dernekleri Federasyonu

 Beni Hatırla | Şifremi Unuttum

Üniversitelerin Bölünmesi


BAZI KAMU ÜNİVERSİTELERİNİN BÖLÜNMESİ KONUSUNDAKİ TARTIŞMALAR HAKKINDA PATOLOJİ DERNEKLERİ FEDERASYONU’NUN GÖRÜŞÜ

Son günlerde gündeme gelen bir yasa tasarısı ile bazı üniversitelerimizin bölünmesine yönelik bir çalışmanın başlatıldığı öğrenilmiştir.

Sözü edilen üniversiteler eğitime yıllarını vermiş, çok sayıda öğrenci ve öğretim üyesi yetiştirmiş, köklü ve değerli kurumlardır. Akademik kurumlar tarihleri ile birlikte var olurlar ve değer kazanırlar. Bunları bölerek elde edilecek yeni kurumlar geçmiş ile bağlantılarını koparacak, var olan kurumların zayıflamasına yol açacaktır.

Bu nedenle, ülkemiz tıbbına büyük hizmetler vermiş, 1827 yılında başlayan bir geleneğin devamı olan, Türk tıbbının ve ülkemizde “Tıbbi Patoloji” uzmanlık alanının köklerini temsil eden, İstanbul Tıp Fakültesi ve Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’ni bir arada yıllardır kucaklayan İstanbul Üniversitesi ve artık ülkemizin köklü eğitim kurumları arasında yer alan Gazi Üniversitesi başta olmak üzere; sözü edilen tüm üniversitelerimizi bölmek ve fakültelerini ayırmak ile ilgili kararların yeniden değerlendirilmesini, bunların birikimlerine, tarih ve kültürlerine zarar vermekten kaçınılmasını ümit ederiz.

« Geri

İzinsiz kopyalama yapılmaz, her hakkı saklıdır. Copyright © 2024, Patoloji Dernekleri Federasyonu