BİLDİRİ ÖZETİ HAZIRLAMA KURALLARI

Bildiri sistemimiz kapanmıştır, ilginiz için teşekkür ederiz.

Genel Kurallar

1. Bildiri özetleri için son gönderim tarihi 06 Ekim 2013 saat: 23.59'dur, erteleme olmayacaktır.

2. Kongrede bildiriler Türkçe olarak sunulacaktır.

3. Olgu-poster sunumları sözel sunum olarak kabul edilmeyecektir.

4. Bildiri özetinde yer alan yazarlardan en az birinin kongreye kayıt yaptırması zorunludur. Sadece kayıt yaptırmış olan yazarların sunumları programa ve özet kitabına dahil edilecektir.

5. Gerektiğinde bildiri özetlerinin sunum biçimi bilimsel sekretarya tarafından değiştirilebilir.
Bildiriler aşağıdaki kategorilerde toplanılacaktır;
-  Sözel Sunum
-  Poster Sunum
-  Olgu Sunumu (Poster)
-  Video Sunumu

6. Bildiri sahiplerine "Bildiri Özetiniz Sisteme Girilmiştir" şeklinde e-posta otomatik olarak gönderilecektir.

7. Herhangi bir proje desteği veya başka bir araştırma desteği alınması durumunda bu durum belirtilmelidir.

8. Araştırıcıların -varsa- herhangi bir finansal bağlantısı açıklanmalıdır. Bildiri kabul yazısı gönderildikten sonra sunumların geri çekilmesi mümkün değildir. Sunumu kabul edilen ancak sunulmayan sözlü bildiri sahiplerinin, geçerli gerekçelerini belgeleyememeleri halinde bir sonraki kongrede değerlendirme için yollayacakları sunumları kabul edilmeyecektir. Ayrıca, Bildirisi kabul edilip de kongreye katılmayanların bildiri özetleri dergide yayınlanmayacaktır.

9. Gönderilen ve kabul edilen poster bildiriler, e-poster olarak sunulacaktır. Kongre için göndermiş olduğunuz bildirilerinizin kabul edildiğine dair tarafınıza bilgi geldikten sonra e-poster olarak sisteme girişinin yapılması gerekmektedir. E-posterin nasıl hazırlanacağı yine online olarak duyurulacaktır.

10. Ön değerlendirme sonucu seçilmiş sözlü bildiriler kongre ana programı sırasında hakemler ve katılımcılar önünde sunulup değerlendirilerek ödüllendirilecektir. Ayrıca, e-posterler de hakemler tarafından değerlendirilerek ödüllendirilecektir.

11. Video Sunumlar değerlendirme için öncelikle sisteme anlaşılır şekilde içerik metin olarak girilecek ve Video süresi belirtilecektir. Değerlendirme sonucu video sunum olarak sunulması kabul edilen bildirilerin sisteme upload edilmesi istenecektir.

12. Kongremizin web sitesindeki online bildiri kısmından gönderme ile ilgili aşamaları dikkatlice okumanızı ve bildiri gönderme ile ilgili sorularınız için patoloji2013@flaptour.com.tr adresiyle irtibata geçmenizi rica ederiz.

Özel Kurallar

1. Bildirinin başlığı çalışmayı yansıtacak en kısa şekilde verilmelidir. Başlıkta kısaltma kullanılmamalıdır.

2. Tüm yazarların tam isimleri (ad ve soyad olarak), bölüm ve kurumları ilgili bölümlere açık şekilde yazılmalıdır. Konuşmacı ve kurum isimleri ilgili bölüm dışına taşmayacak şekilde yazılmalıdır. İletişimden sorumlu yazarın posta adresi, telefon (GSM ve iş telefonları) ve faks numaraları ayrıca ilgili bölümlere yazılmalıdır.

Örnek;

Demet YILMAZER,
T.C. Sağlık Bakanlığı Ankara Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi Patoloji Kliniği, Ankara

3. Özet metin hatasız olarak yazılmalı ve sisteme yüklenmeden önce kontrolü yapılmalıdır. Sisteme yüklenen metinler düzeltme yapılmadan özet kitapçığında yer alacaktır.

4. Özet metnin içerisinde tablo, grafik veya görüntü yer almamalıdır.

5. Bildiri özetlerinin en fazla 300 kelimeden oluşması gerekmektedir. (Başlık, konuşmacı ve kurum isimleri bu sınırlamaya dahil değildir. 300 kelimeden fazla olan bildiri özetlerini sistem otomatik olarak kabul etmeyecektir.)

6. Yapılandırılmış bildirilerin:

a. Amaç bölümünde sorun ortaya konularak çalışmanın amacı belirtilmelidir.
b. Gereç ve yöntem bölümünde, yöntem net olarak belirtilmeli, gereç/örnekleme seçimi tanımlanmalı ve amaçlanan çıkarımlara ulaşmak için uygun olmalı, varsa kontrol grubunun nasıl oluşturulduğu belirtilmelidir. Kullanılan istatistik analiz yöntemi belirtilmelidir.
c. Bulgular bölümünde varsa izlem süresi belirtilmeli, bulgular açık olarak verilmelidir.
d. Tartışma ve sonuç bölümünde çalışmanın sonucu net bir şekilde belirtilmeli, anlamlı karşılaştırma ve ortaya çıkan sonucun yorumu yapılmalıdır.
e. Özette anlaşılır ve düzgün bir Türkçe kullanmaya özen gösterilmelidir. Metinde sadece standart kısaltmalar yapılmalı ancak ilk kullanımında kısaltma tanımlanmalıdır.
f. Metin içinde kaynak numarası ve metnin sonunda kaynaklar bölümü bulunmamalıdır

 

Hava durumu widget'ı

 

 

www.patoloji2013.org